Retki kasvitieteelliseen puistoon ja Omalokseen osa 1

Rethymnonin suomalaiset olivat päättäneet tehdä syysretken Omalokseen ja pysähtyä matkalla myöskin Kasvitieteelliseen puistoon (Botanical Park) ja kutsuivat myöskin meidät hanialaiset mukaan. Reissuun lähtikin yhteensä 44 henkeä, aikuisia ja lapsia. Nuorimmaiset olivat 2 vuotiaita ja vanhmman ikä on salaisuus. Haniasta lähtiöitä oli yhteensä 18. Matkan toteutimme viime sunnuntaina.

Matkaan lähdimme me hanialaiset Murnieksen Marinopuloksen parkkipaikalta kello 9.30. Tai siis pikkuisen myöhässä, kuten oli odotettavissa.

Matkalla Omalokseen

Lapset istuivat bussissa tietenkin taakse.

Matka kasvitieteelliseen puistoon kesti noin puolituntia. Kasvitieteellisessä puistossa saimme niin paljon tietoa, että teen siitä kakkos osan tähän tarinaan. Puistossa kierto kesti kaksi tuntia, jonka jälkeen jatkoimme matkaa Omaloksen ylätasangolle.

Bussissa Omalokseen

Tie Omalokseen kulkee jyrkkien vuorten rinteillä. Välillä tie katosi näkyvistäkin.

Omalokseen saapuessamme nälkäkin jo vaivasi meitä, eli siirryimme kipinkapin ravinteliin syömään. Toisilla oli eväät mukana, toiset tilasivat paikan päältä.

Omaloksessa

Omaloksessa tavernan edessä on nälkäiseltä näyttäviä suomalaisia.

Syönnin jälkeen menimme bussilla Inge-Majn farmille poimimaan vielä jäljelle jääneitä omenia. Omena-aikahan on jo ohi täälläkin.

Omenafarmilla

Petra ja Maija ihailevat omenapuita. Voi kuinka paljon omenia oli pudonnut maahan viimeisten myrskyjen aikana.

Sieltä matka jatkui Ksiloskalokseen, mistä alkaa Samarian rotkon kuljettava osa. Luonnontieteellisessä puistossa olin pitänyt kameran auki melkein koko ajan ja siitä johtuen sen patterit olivatkin lopussa kun pääsimme rotkon polun alkuun. Ilma oli kylmä ja tuulinen. Kovin kauaa emme kärvistelleet kylmässä ja hetken ihailtuamme rotkon jylhää maisemaa, palasimme bussiin ja lähdimme paluumatkalle kohti Haniaa. Kotimatka sujui nopsasti, vaiteskin kun täyden vatsan ja raittiin ilma-annoksen saaneina eräät nukahtivatkin (=allekirjoittanut). Kiitokset kaikille ja vaiteskin Retyläisille ihanasta retkestä ja mielenkiintoisesta päivästä.

One response to “Retki kasvitieteelliseen puistoon ja Omalokseen osa 1

  1. Reetta Oksalampi-Kokkinakis

    Olnpa iloisesti yllättynyt, kun hanialaisia oli retkellä niin paljon mukana. Tosi suuri kiitos rethymnonilaisille, kun olitte järjestäneet todella hienon retken. Hanialaiset hei, aivan kuin mekin oltais innostuttu uudestaan…..Rikastuttaa ainakin minun mielestäni elämää olla yhdessä!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s