Juttu joulujuhlasta Rethymnonissa 2013

Kuva

Rethymnonilaisilla oli vuoro järjestää joulujuhla v. 2013. Menimme juhlaan bussilla; yhdistyksemme sponsoroi jäseniään ja heidän lapsiaan, joten kustannukset eivät olleet osallistumisen esteenä. Meitä olikin bussilla matkassa yli 20 Haniassa asuvaa suomalaista, ja omilla autoillaan tuli pari perhettä. Rethymnonilaiset ottivat meidät vastaan vieraanvaraisesti perinteisin tarjoiluin; glögiä ja piparkakkuja.
Kuva

KUVA RUOKAPÖYDÄSTÄ, Kreikkalaisittain oli ruoka-aika, joten ennen ohjelmaa nautimme maukkaan jouluaterian. Rethymnonin naiset olivat suurella huolella valmistaneet juhlapöydän, vain pääruoka oli tilattu ulkopuolisilta. Nam, nam. Mukana oli varmaan jokunen, joka söi juhlassa ainoan Suomi-jouluateriansa pyhien aikana. Kreetalainen joulupöytä on vallan toisenlainen.

Kuva

PUKIT KÄYVÄT KUUMANA. Ohjelma oli monipuolinen, niin kuin aina. Aluksi tietysti kuuntelimme Jouluevankeliumin. Rethymnonin Suomi-koululaisten ohjelma oli vuorossa seuraavana. He esittivät mm. Kalevala-aiheisen näytelmän, jossa olivat yhteisymmärryksessä mukana äidit ja lapset.

Kuva
KUOROLAISTEN KUVA, Hanialaisten kuoro esitti uutta jouluaiheista ohjelmistoaan. Hanian Suomi-koulun lapsukaiset leikkivät piirileikkinsä laulun tahdissa. Isommat lapset esittivät jouluaiheisen runon.

Kuva

KUVA NÄYTELMÄSTÄ, Ennen joulupukin tuloa hanialaiset esittivät vielä sketsin ”Oikea ja väärä joulupukki”, jossa oikeuden istunnossa ratkaistiin kinkkinen tapaus. Onneksi oikea joulupukki saatiin selville selkeän todistajan avulla. Oikealla joulupukilla oli kiire, lapset odottivat lahjojaan….
Kuva

PUKKI LAHJOJA JAKAMASSA, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Muistiin kirjoittanut Reetta

Kiitokset Retyläisille kuvista.

One response to “Juttu joulujuhlasta Rethymnonissa 2013

  1. Kuorolaisten kuvan kohdalla lue: Kauniit ja solakat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s