Musisointia Haniassa

 

Hiukan hämärää siellä oli.

Hiukan hämärää siellä oli.

Eilen, 2.2.2014 kokoonnuimme Odeioniin kuuntelemaan Vamosryhmän soitantaa. Mirjamille kiitos, kun oli pongannut tämän tapahtuman. Meitä oli paikalla kuusi suomalaista musiikinystävää; Mirjam, Ingemaj, Jussi, Kristiina ja Markku sekä allekirjoittanut. Sali oli täynnä kuuntelijoita; paljon ulkomaalaisia, mutta myös kreetalaisia. Vieressäni istui kohtelias nuori poika yksistään; illan loputtua tervehti ja toivotti hyvää illanjatkoa. Musiikin ystävä!

Vamos ryhmässä on 11 jäsentä, joista eilen oli esiintymässä yhdeksän. Harrastelijan ”varmuudella” nautin täysin siemauksin heidän soitannostaan. Tuli mieleen kamariorkesterin musisointi, sellaisena, mitä sen luulen olevan: hyvin hiljaista, hyvin rauhoittavaa, pehmeää, sulavalinjaista. Ryhmän kokoonpano oli monipuolinen; piano, lyömäsoittimet, basso, kolme viulua, kaksi puhallinsoitinta, sello.

Illan juontaja Roula kertoi rauhallisin äänenpainoin Hatzidakiksen, Tsitsaniksen, Therodorakiksen ja Beatlesien taustaa. Hänen juonnossaan vilahteli kuuluisia nimiä; Edith Biaf, Melina Merkouri, Elia Kazan (elokuva America, America).

Muistiin merkinnyt Reetta

One response to “Musisointia Haniassa

  1. Oi jospa oisin saanut olla mukana…..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s