Kolmen päivän juhlaputki vol.3

Therissoksessa sunnuntailounaalla

Jo ennen 20-vuotisjuhlaa suurlähettiläs Pauli Mäkelä ilmoitti haluavansa lounastaa yhdistyksemme jäsenten kanssa valitsemassamme ravintolassa.

Niinpä sunnuntaina 30.12. klo 13 lähdimme kolmella autolla kohti Therissosta ja Voskos-nimistä tavernaa, joka on tunnettu perinteisistä kreetalaisista ruoista ja viineistä. Halusimme myös näyttää suurlähettiläälle upean Therissoksen rotkon, mikä olikin hyvä ajatus, sillä hän ei ollut koskaan aikaisemmin käynyt Kreetalla. Aurinko paistoi täydeltä terältä. Matkalla näimme vuorikiipeilijöitä. Oli mitä parhain ulkoilusää.

IMG_1743

Aluksi vierailimme vuoden 1905 kapinasta kertovassa museossa. Se sijaitsee kapinan johtajan Eleftherios Venizelosin silloisessa päämajassa. Asiantuntevan oppaan luennon jälkeen otimme ”luokkakuvat”, kirjoitimme nimet vieraskirjaan ja suuntasimme kohti tavernaa.

Yhteispotretissa museon edessä.

Yhteispotretissa museon edessä.

Ruokaa ja juomaa oli runsaasti, varsinkin kun naapuripöydän miehet lähettivät meille lisää viiniä ja tsikoudiaa. Esitimme suomalaisia joulu- ja muita lauluja. Tosin piti pyytää isäntäväkeä sammuttamaan radio siksi ajaksi. Lounaalla vallitsi mukava ja välitön ilmapiiri. Uskon, että suurlähettiläskin nautti tapaamisestamme. Ainakin hänelle tuli vähän kiire lentokentälle. Inge-Majn kyydissä hän ehti hyvin lennollensa.

IMG_1749

Arja Aarnio

 

2 responses to “Kolmen päivän juhlaputki vol.3

  1. Olipas Therissossa tyylikästä porukkaa!

  2. Missä sinä olit? Sua ”kaipasin”. Meillä oli viihtyisä päivä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s