Menneeltä vuodelta, 2014 koottua

Vuosikokouksen tarjontaa, Inkun bostonkakkua.

Vuosikokouksen tarjontaa, Inkun bostonkakkua.

Hanian Suomalaiset ry.                  VUOSIKERTOMUS,  Vuosi 2014

Hanian Suomalaiset ry:n vuosikokous pidettiin 19.1.2014 Kalamakissa Arja Aarnion kotona. Kokous oli laillinen ja päätösvaltainen. Hallituksen toimikausi kestää kaksi vuotta, joten hallituksessa jatkoivat: Inge-Maj Lassfolk-Tsontos, puheenjohtaja, Arja Aarnio, sihteeri, Mirjam Zoumbas, rahastonhoitaja, Minna Pirilä, varapuheenjohtaja, ja Reetta Oksalampi-Kokkinakis, varasihteeri.

Hallitus kokoontui vuoden aikana 11 kertaa.

Vuoden varrelta muistiin merkittyä

Blogimme Haniansuomalaiset.wordpress.com aktivoitui vuoden aikana huomattavasti. Vuonna 2013 oli kävijöitä 2 105, vuonna 2014 yli kaksinkertainen määrä eli 4 922. Suuntaus näyttää jatkuvan: tammikuussa 2015 on 22.1. mennessä kävijöitä ollut jo 437! Toiminnasta kerrottiin aktiivisesti viime vuoden aikana. Liittykää seuraamaan blogia, niin saatte ilmoituksen sähköpostiinne, kun blogiin kirjoitetaan.

Juhlat

 1. Ystävänpäivää vietettiin Inge-Majn luona 14.2. Samalla juhlittiin illan emännän syntymäpäivää. Tarjoilut olivat ylenpalttisen maukkaat ja monipuoliset, kuoro lauloi kauniisti. Osanotto oli runsas edellisen vuoden tapaan. Emännälle kiitos.
 2. Naistenpäivää juhlittiin Sin Ouziassa 8.3.2014 perinteiseen tapaan; kuoro lauloi, Riina lausui kirjoittamansa runon. Yhdistys kukitti naisjäsenensä.
 3. Vapunaattona meidät oli kutsuttu jäsentemme Kristiinan ja Markun luo House Kastriin. Pöytä oli runsaasti ja monipuolisesti katettu. Myöhemmin illalla juhlat jatkuivat Hotshotissa karaoken merkeissä.
 4. Äitienpäiväuinti ja -kahvit Ouzithinossa Nea Horassa 11.5.
 5. Juhannusta juhlittiin 20.6. Plataniaksessa Mylos-rannalla olevassa tavernassa. Suomi-jäsenemme Ulla hoiti järjestelyt, ja vieraita oli runsaasti, muutama ei-jäsenkin. Yhdistys tarjosi makoisaa mansikkakakkua. Jatkoille mentiin Utopiaan/Hotshotiin, jossa karaoke-laulu raikui.
 6. 11.2014 vietettiin yhdistyksemme 20-vuotisjuhlaa yhdessä koulun kanssa. Juhlatoimikuntaan kuuluivat Minna Pirilä, Jutta Evokari ja Reetta Kokkinakis yhdistyksestä, koulun puolelta Pirkko Aalto, Ritva Psaroudakis ja Päivi Daudakis. Toimikunta piti järjestäytymiskokouksensa jo 24.2. luodakseen puitteet järjestelyille. Hallitus käsitteli kokouksissaan toimikunnan ehdotuksia, ja puheenjohtaja Inge-Maj Tsontos osallistui loppuvaiheessa järjestelyihin. Hän oli yhteydessä suurlähetystöön kunniakonsulin ominaisuudessa.

Juhla oli onnistunut, vieraita oli yli odotuksen, n. 110. Yhdistys maksoi jäsentensä ruokailun, koulu oppilaittensa. Uusi suurlähettiläämme Pauli Mäkelä kunnioitti juhlaa läsnäolollaan, myös Hanian kaupungin edustaja, Merimieskirkon edustaja sekä pappi ja kanttori vaimoineen olivat paikalla; vain muutamia mainitaksemme.

Tilaisuus oli samalla myös Hanian ja Rethymnonin suomalaisten joulujuhla.

Kuoro esiintyi antaumuksellisesti, koulun lasten ohjelmat olivat todella onnistuneita; huomasi, että vaivaa oli nähty.

 1. Itsenäisyyspäivän drinkit nautittiin Me Nou kai Krasi -tavernassa Nea Horassa 4.12.; sinnekin oli sentään muutama jäsen ehtinyt kiireidensä keskeltä.

Merimieskirkon papin ja kanttorin vierailut

 1. Pääsiäiskirkko 1.4. Katolisessa kappelissa Halepassa.
 2. Joulukirkko 28.11. samassa paikassa.

Kuoro esiintyi, hienoa, paikalla olivat vakijäsenet.

Retket

 1. Rethymnonilaiset järjestivät keväällä 23.3. retken Kallikratiksen rotkoon; meitä oli edustamassa kolme rohkeaa, Minna, Mirjam ja Jussi. Rotko oli hyvin haasteellinen.
 2. Spinalongan retki 7.10. oli yleisömenestys. Pikkubussi oli täynnä, mukana oli joogakurssilaisia, meitä paikallisia ja muutama Suomi-jäsenkin oli matkassa. Hyvä Reetta!

Harrastustoiminta

 1. Laulukuoro kokoontui 5 kertaa Eija Ellinaksen johdolla keväällä Suomi-Seuralta edellisvuonna saadun apurahan puitteissa. Vuoden haasteena oli yhdistyksen 20-vuotisjuhla. Kuoro kokoontui lukemattomat kerrat Eija Ellinaksen johdolla, joka on taiteellinen johtaja. Vastuuta oli jakamassa Minna Pirilä, tekninen johtaja. Talkootyötä tehtiin siis pyyteettömästi, ja laulut raikuivat juhlissamme, kohokohtana 20-vuotisjuhlamme/joulujuhlamme. Hyvä kuoro!
 2. Luovan kirjoittamisen kurssi Jussi Wahlgrenin johdolla aloitettiin 15.2. Kokoonnuimme kolmena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina. Osallistujia oli 8, novelleja kirjoitimme jokainen yhden, muutama kirjoitti useamman. Osanottajat olivat innokkaasti mukana ja tyytyväisiä oppimaansa. Kurssiin saatiin apuraha Suomi-Seuralta. Hyvä Jussi!
 3. Yhdistyksemme/Eija Ellinas sai apurahan lyhytfilmin tekoon Suomi-Seuralta. Filmi esitettiin juhlassamme, arvoisassaan ympäristössä. Hyvä Eija!
 4. Jussi Wallgrenin innoittamina osallistuimme mekin, Hanian Suomalaiset, 12.2. runoiltaan Tertipissä. Meistä suomalaisista Jussi ja Riina Laamanen lausuivat runojaan. Olimme kuuntelemassa runoja myös 21.2.
 5. Uimassa on käyty säännöllisen epäsäännöllisesti, kuka kulloinkin on mukaan ehtinyt, 18.5. sekä elo- ja syyskuun tapaamisten yhteydessä uijia oli useampia. 26.12. oli joulu-uinnilla vain muutama jäsen, huono ilma verotti osanottoa.
 6. Joulusaunassa ”vihdottiin” 17.12. Energy-kuntosalilla Nea Horassa.

Jäsentapaamiset

 1. Karaokeiltoja vietettiin vuoden aikana 4 kertaa. Illat olivat suosittuja!
 2. Kantapöytäiltoja vietettiin 28.8. ja 22.9. Tsaliki-tavernassa. Mukana oli Suomi-jäseniämmekin: kivaa yhdessäoloa ja mielipiteiden vaihtoa! Paikalliset tapasivat myös 29.10. To Maridaki -tavernassa.
 3. Minna järjesti 14.11. kirjastotapaamisen normaalien aukioloaikojen lisäksi ja tarjosi kahvit lisukkeineen.
 4. Kirkkokahvit juotiin 28.11. Jutan luona; nyyttikestiperiaatteella.
 5. 11. vietettiin ikimuistoinen päivä Therissoksessa suurlähettiläämme Pauli Mäkelän johdolla.

Musiikkia

 1. 2. 2. olimme kuuntelemassa Odeionissa Vamos Ensembleä. Sama yhtye esiintyi Vamoksessa 16.5. ja Talo-aukion kupeessa 11.8. Vamoksen illassa oli eniten yhdistyksen jäseniä mukana, ja ilta oli kuulemma ollut mitä mahtavin!
 2. Porto Kalamakissa kokoonnuttiin kolme kertaa kesän mittaan, kreetalaisen musiikin ja tanssin merkeissä. Ensimmäisellä kerralla Kimmo Hyyppä soitti paikallisten ystäviensä kanssa bouzukia.
 3. Syksyllä olivat Vamosissa musisoimassa suomalaiset lauluntekijät Merjan opastamana. 27.9. oli musiikki-ilta, johon Hanian Suomalaisiakin osallistui.

 

Luennot

 1. Maya-ilta 25.5., Ajan laatu ja Maya-kalenterin perusteet House Kastrissa.
 2. Erkki Lehtovaara 29.5., Universaalit henkiset lait käytännössä House Kastrissa.

 

Julkisuus

 1. 20-vuotisjuhlastamme oli juttu Nea-televisiossa
 2. 12. olivat Inge-Maj Tsontos ja Reetta Kokkinakis ERA-radion haastateltavina, aiheena oli Suomi.

 

EU-vaalit

Vaalien ennakkoäänestys oli 16.–17.5. kunniakonsulaatissamme täällä Haniassa; äänestäjiä kävi kiitettävästi!

 

Hyväntekeväisyys

 1. Koirakävely Kreetan kulkukoirien hyväksi 23.2.
 2. Joululaulut yhdessä englantilaisten kanssa 19.12. kulkukoirien hyväksi.
 3. Santa Run 27.12. vammaisten lasten hyväksi.
 4. Joulukorttitilaus Suomesta, kulkukoirien hyväksi.

 

Suomi-Seuran tuki

 1. Keväällä anoimme 20-vuotisjuhlaan.
 2. Syksyllä anoimme ”Luovan kirjoittamisen kurssiin” apurahaa. Kurssi pidetään helmi-maaliskuussa.
 3. Media-apurahaa saimme lyhytfilmin tekoon (Eija Ellinas).
 4. Seuran vuosien 2014 ja 2015 lahjoituskirjat lähetetään tämän vuoden alkupuolella Reetan osoitteeseen. Minna Pirilä tuo muutamia tullessaan Suomesta.

 

Vuoden saldo

Vuosi 2014 oli hyvin aktiivinen ja kiireinen vuosi yhdistyksemme historiassa. 20-vuotisjuhla oli näytön paikka. Juhla onnistui, hyvät muistot jäivät mieleemme. Tästä on hyvä jatkaa ja ponnistaa yhä korkeammalle! Kunhan ensin levätään…

Haniassa, tammikuussa 2014

Hanian Suomalaiset ry:n hallitus psta

sihteerit Reetta ja Arja

 

 

5 responses to “Menneeltä vuodelta, 2014 koottua

 1. Hieno toimintakertomus viime vuodelta, olette olleet ahkeria.
  Vuosikokouksen kohdalla unohdit mainita minun saaneen ”flourin” 🙂
  Toiminnallista uutta vuotta !

 2. Hanne Koivuranta

  Olipa mukava lukea upeaa toimintakertomusta. Miten tapahtumarikas vuosi teillä onkin ollut – ja varmasti hauskoja hetkiä täynnä. Elän toivossa, että pääsen mukaan rientoihin … Valoisaa alkuvuotta teille kaikille ja tapaamisiin toukokuussa!

 3. reettakokkinaki

  Saitko sen ed. vuonnakin Marianne!! Tiheri pou eisai!

 4. reettakokkinaki

  Hanne, laita taas tietoa, koska tulette, että järjestetään tapaamisia!

 5. Kiva lukea mitä on vuodessa tapahtunut. Hyvä Arja ja Reetta! Muuten turistikirkko se taitaa olla joka tuo Pappeja ja Kanttoreita, ei merimieskirkko. Siitä on jo vuosia kun täällä kävi merimieskirkon papit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s