Katsaus menneeseen vuoteen.

Vuosikokouksessa Reetta esitti menneen vuoden vuosikertomuksen

 

 

Vuoden varrelta muistiin merkittyä

 

Juhlat

 

 1. Ystävänpäivää vietettiin Inge-Majn luona 14.2. Samalla juhlittiin illan emännän syntymäpäivää. Tarjoilut olivat ylenpalttisen maukkaat ja monipuoliset, kuoro lauloi kauniisti ja Eetu erikseen vielä lauloi Inge-Majlle syntymäpäiväserenadin. Osanotto oli todella runsas. Totesimmekin, että juhlat olivat kuin ennen vanhaan… Blogissamme on kuvia tapahtumasta. Emännälle kiitos.

 2. Naistenpäivää juhlittiin meidän naisten ja Eetun voimin Christiana-tavernassa Daskalogianni-kadulla 8.3.2013. Tietysti kuoro lauloi ja muutama puhekin pidettiin meidän naisten kunniaksi. Yhdistys kukitti naisjäsenensä.

 3. Vapunaattona juhlittiin Hot Shotissa karaoken, makkaran, salaatin ja hyvän seuran merkeissä. Jäsenistössämme on HYVIÄ laulajia!

 4. Juhannusjuhlat olivat 21.6. Tzalikin rannalla. Ensin uitiin, sitten ruokailtiin tavernassa ja kuoro lauloi suven kauneimmat laulut. Yhdistys tarjosi makoisaa mansikkakakkua. Osanottajia oli kiitettävästi!

 5. Itsenäisyyspäivän drinkit nautittiin Tertipissä 5.12.; sinnekin oli sentään muutama jäsen ehtinyt kiireidensä keskeltä. Inge-Maj oli tuonut mukanaan presidenttimme puheen ulkosuomalaisille. Jussi luki sen ja lauloimme Maamme-laulun. Hetki oli tunnelmallinen ja arvokas.

 6. Joulujuhlan järjesti tänä vuonna Rethymnonin yhdistys 15.12. Menimme juhlaan bussilla; yhdistyksemme sponsoroi jäseniään ja heidän lapsiaan, joten kustannukset eivät olleet osallistumisen esteenä. Jouluruoka oli maittavaa, ohjelmat nautittavia. Haniasta oli ohjelmassa kuoro, hauska näytelmä ja koulun esitykset.

 

Merimieskirkon papin ja kanttorin vierailut

 

 1. Pääsiäiskirkko 27.3.Halepan Katolisessa kappelissa.

 2. Joulukirkko 11.12. samassa paikassa.

 

Kuoro esiintyi, hienoa, mutta paikalla ei ollut paljon ihmisiä.

 

Retket

 

1. Rethymnonilaiset järjestivät keväällä 24.3. luontoretken Vrissinasiin; sinne meidätkin oli kutsuttu.

 

 1. Sirikarin rotkoretki oli yleisömenestys 24.11. Rethymnonilaisten kanssa meitä oli yli 20 vaeltajaa. Bussin vuokrasimme edullisesti Hatzidakikselta.

 

Harrastustoiminta

 

 1. Laulukuoro on kokoontunut virallisesti 15 kertaa. Ohjaajina ovat olleet Minna 10 kertaa ja Eija 5 kertaa. (Loput viisi kertaa Eija pitää nyt kevätkaudella, kun Minna on matkoilla.) Lisäksi epävirallisia kokoontumisia, ilman palkkiota, on ollut vuoden mittaan lukuisia. Ohjaajan palkkaan tuli apuraha Suomi-Seuralta projektin ”Kuorotoiminnan elvyttäminen” merkeissä. Kuoro on aktiivisesti harjoitellut ja laajentanut huomattavasti ohjelmistoaan soveltaen sitä vuoden juhlapyhiin.

 2. Korinpunontakurssi pidettiin helmi-maaliskuussa Pirkkon johdolla. Osanottajat olivat innolla mukana ja tyytyväisiä oppimaansa. Blogissamme on tarinaa kurssin tiimoilta. Kurssiin saatiin apuraha Suomi-Seuralta.

 3. Jussi Wallgrenin innoittamana osallistuimme mekin, Hanian Suomalaiset, runoiltoihin 14.11. ja 27.11. Tertipissä. Meistä suomalaisista Jussi ja Riina lausuivat runojaan. Illat jatkuvat vuoden 2014 kevään.

 4. Uimassa on käyty säännöllisen epäsäännöllisesti, kuka kulloinkin on mukaan ehtinyt.

 5. Vesijumppaan on ollut mahdollisuus uimahallilla tiistaisin ja perjantaisin syyskaudella ruotsalaisten kanssa.

 6. Joulusaunassa ”vihdottiin” 17.12. Nea Horassa, Energy-kuntosalilla.

 

 

 

Jäsentapaamiset

 

 1. Karaokeiltoja vietettiin keväällä 12.4., syksyllä laulettiin kolme kertaa, 9.8., 5.9. ja 1.10. Illat olivat suosittuja!

 2. Kantapöytäiltoja vietettiin kevätkaudella Dolomassa 4.4. ja 14.5. Jälkimmäisessä oli mukana myös useampia meidän Suomi-jäseniämmekin.

 

Syksyllä tapasimme todella monilukuisina 18.10. Paikalla olleista on tullut uusia jäseniämme, kiva!

 

 1. Markkinakahvit juotiin kevätkaudella lauantaisin Hanian purjehdusklubilla, syyskaudella ensin lauantaisin linja-autoaseman kahvilassa. Se todettiin liian meluisaksi ja kahvit juotiin sen jälkeen Dekatriassa keskiviikkoisin.

 2. 21.3. vietettiin lauluiltaa Mirjamin kotona vanhojen aikojen ”muistoksi”. Mirjam laittoi meille maukkaat tarjoilut, yhdistys korvasi kulut hänelle. Valkosipuliperunat ja jälkiruoka olivat häneltä. Laulettiinkin, mutta myös puhuttiin asioista maan ja taivaan välillä.

 3. Syksyllä olivat Vamosissa musisoimassa suomalaiset lauluntekijät Merjan opastamana. 2.10. oli musiikki-ilta, johon Hanian Suomalaisiakin osallistui.

 

Onervan läksiäiset

 

Pitkäaikainen jäsenemme Onerva muutti Suomeen 20.9. Hänen läksiäisiään vietettiin Ouzithinossa 15.9. Juhla oli riehakas, tunnelmallinen, kaihoisa. Päivi lauloi Onervalle, jokainen piti ”puheen” muistellen sattumia ja tapahtumia vuosien varrelta Onervasta.

 

Suomi-Seuran tuki

 

 1. Keväällä anoimme vesijumpparyhmälle apurahaa, jota ei meille myönnetty.

 2. Syksyllä anoimme apurahaa ”Luovan kirjoittamisen kurssiin”; johon saimmekin avustusta. Kurssi pidetään helmi-maaliskuussa.

 3. Seuran vuoden 2013 lahjoituskirjat on lähetetty 23.12. varasihteeri Reettan osoitteeseen

 

Yhteydenpito jäseniin

 

Yhteydenpitoa jäseniin on edelleen tehostettu. Ensimmäisen kerran kartoitettiin Suomi-jäsenten loma-ajat ja yritettiin järjestää ohjelmaa heitäkin silmällä pitäen. Siinä onnistuttiin vaihtelevalla menestyksellä.

 

Vuoden saldo

 

Vuosi 2013 kului leppoisissa merkeissä. Jäsenistö osoitti aikaisempaa huomattavasti enemmän innostusta ja osallistui tapaamisiin myönteisin mielin. Jatkakaamme samaan tapaan, ja ehkäpä meillä joskus vielä on varaa omaan pesään. Vaikka toisaalta toimintamme myönteisyys johtui siitä, että ei ollut taloudellista painetta vuokranmaksusta jne.

 

Haniassa, tammikuussa 2014

 

Hanian Suomalaiset ry:n hallitus

 

psta

 

sihteerit Reetta ja Arja

Kuva

Kuva Sirikarin rotkoretkeltä, Idän mansikkapuusta hedelmiä keräämässä Minna ja Arja K.

 

 

 

 

One response to “Katsaus menneeseen vuoteen.

 1. Oli mieluisa vuosi yhdistyksen historiassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s